ARVAMUS Jaanus Karilaid: valitsus on liiga aeglane, vajame kiireid otsuseid (4)

Jaanus Karilaid
, riigikogu liige (KE)
Copy
Javelini kasutamine Ukrainas Donetskis. (Ukrainian Defense Ministry Press Service via AP)
Javelini kasutamine Ukrainas Donetskis. (Ukrainian Defense Ministry Press Service via AP) Foto: Postimees

Ma pole nõus kaitseministriga, kes ei tea kuhu raha täna kulutada ning nõuab koos peaministriga otsuste tegemiseks liiga palju lisaaega, kirjutab Keskerakonna fraktsiooni juht, riigikogu liige Jaanus Karilaid vastuseks Kalle Laanetile (RE).

Peaaegu kaks nädalat kestnud sõda Ukrainas annab praeguseks juba piisavalt alust hinnata, milliseid relvasüsteeme on Eestil tarvis juurde hankida. Üheks parimaks indikaatoriks on saadetised, mida abistavad riigid Ukrainale saadavad. Need relvad on osutunud tõhusateks ja saavad olla ka meile suhteliselt kindlaks vihjeks, millele tähelepanu keskendada. Eelkõige oleks nendega vaja varustada  Kaitseliit, mis katab kogu maad. Vaid hajutatud Kaitseliidu üksused saavad tekitada vastasele probleemi praktiliselt iga kilomeetri läbimisel ja nõrgestada teda enne tõsiselt enne Kaitseväe üksustega lahingusse jõudmist.

1. Õlalt lastavad õhutõrjeraketid – võimatu vastasel avastada ja praktiliselt ainukesed vahendid, mis suudavad lõpetada õhudessandid enne maandumist. Hävitavad tõhusalt ka vastase õhutoetuse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles