Kätlin Rohilaid-Aljaste: kurjusega võideldes ei tohi ise kurjaks muutuda

Kätlin Rohilaid-Aljaste
Copy
Kätlin Rohilaid-Aljaste, ettevõtja
Kätlin Rohilaid-Aljaste, ettevõtja Foto: Erakogu

Mis oleks, kui me teiste inimeste sildistamise ja alandamise asemel aitaksime kaasa, et see maailm muutuks paremaks, kirjutab ettevõtja Kätlin Rohilaid-Aljaste.

Varsti saab kaks aastat ajast, mil algas Covid-19 pandeemia. Selle aja jooksul on juhtunud nii mõndagi – meie oleme muutunud, maailm on muutunud. Inimesed on omavahel vaielnud ja vastastikku üksteist sildistanud. Igaüks arvab, et just tema tõde on tõde. Käitumine ja väljaütlemised, seda eriti just sotsiaalmeedias, on olnud äärmiselt ebaviisakad. Kui meie lapsed samamoodi teeksid, siis me noomiksime neid, piiraksime nende arvutikasutamist ja mõistaksime nende käitumise hukka. Kuid miks emad, isad, vanaemad, vanaisad, õpetajad, poliitikud, avalikud eeskujud võivad sedasi käituda? Kuidas me saame eeldada, et lapsed ja noored tegutsevad teistmoodi, kui käitume ja suhtleme meie?

Mul on mure. Näen, kuidas inimestes kasvab kurjus ja sallimatus, liiga kergelt sildistatakse, solvatakse ja alandatakse teisi inimesi ning tehakse otsuseid, mille puhul ei nähta suurt pilti. Mul on mure, kuna näen, kuidas kurjusega võideldes muututakse ka ise kurjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles