Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Priit Pullerits: Venemaa tuleks rahvusvaheliselt spordiareenilt minema lüüa (24)

Copy
Priit Pullerits.
Priit Pullerits. Foto: Ragnar Peets

Maailma Venemaa-vastaste sanktsioonide hulka tuleb lisada veel ühed: tuleb peatada Venemaa liikmelisus rahvusvahelistes spordialaliitudes ning kõrvaldada Venemaa sportlased määramata ajaks kõigilt rahvusvahelistelt võistlustelt, alates olümpiamängudest, jätkates maailma ja Euroopa meistrivõistlustega ning lõpetades maailma ja Euroopa kõikvõimalike karikasarjadega.

Talumatu oleks näha Venemaa sportlasi, olgu või neutraalse lipu all või suisa ilma liputa, osalemas spordivõistlustel, sest juba nõukogude ajal kõlas loosung, et sport on rahu saadik. Praeguses olukorras, kui Venemaa on alustanud sõda Ukraina vastu, saaks spordist Vene sportlaste vahendusel sõja saadik.

Härdama meelelaadiga inimesed hakkavad ilmselt Vene sportlasi haletsema, et ega nemad ole süüdi Vladimir Putini sõjakuses ning et sportlaste karistamine on ebaõiglane, sest sedasi teeme neile ainult halba. Just – selles asja tuum ongi! Sellepärast tulebki Venemaa sportlased rahvusvahelistelt võistlustelt kõrvaldada, et – kui inglise keeles öelda – it hurts! See teeb haiget. Pole mõtet rakendada sanktsioone, mille tulemusi ei ole näha ega tunda. Liiati, Venemaale on sport ju nii tähtis. See on väheseid võimalusi, kus Venemaal on vahetus enam-vähem ausas võistluses võimalik näidata, et tema sportlased on paremad kui vaenulikul Läänel.

Tagasi üles