Teet Korsten: Praegu pole võimalust nn kultuurisõdadeks (5)

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Tänavu veebruari lõpus kogunes Isamaa volikogu koosolek Paides, pildil Sven Sester, Urmas Reinsalu ja Helir-Valdor Seeder. Tema taga paistab Mart Luik.
Tänavu veebruari lõpus kogunes Isamaa volikogu koosolek Paides, pildil Sven Sester, Urmas Reinsalu ja Helir-Valdor Seeder. Tema taga paistab Mart Luik. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui mõelda Eesti poliitmaastikule, siis võitlus nn «konservatiivse» populismiga (sellist asja ei saa teoorias olemas olla ja pole ka praktikas, aga midagi ei saa teha, kui keegi on nime varastanud - nagu Žirinovski fašistlik partei on võtnud endale «liberaaldemokraatliku» sildi) on lähiaja peaküsimus. Isamaa on üks kaalukeel ses võitluses.

See on mu meelest väga halb, et Helir-Valdor Seeder ei julgenud/ei tahtnud välja öelda seisukohta Vooglaidi suhtes. Hea, et Urmas Reinsalu ütles.

Kõik, kes Vooglaidi püüavad õigustada, kukuvad läbi. Ta ütleb selgelt seda, mida ütleb. Ja kui seda ütleks inimene, kes on puruloll, poleks sel tähtsust. Aga kui Vooglaid ütleb: «KUI Venemaa tegutseks sellisel viisil, et ta tagaks inimestele põhiseaduslikud õigused...» See on nii absurdne konstruktsioon, et seda saab juhul, kui tegu pole imbetsilliga, käesolevas olukorras öelda vaid...

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles