Tarmo Pikner: pärast sõda kell kuus

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Tarmo Pikner
Tarmo Pikner Foto: Erik Prozes

Mis pagana sõda? Võtke riiulilt Reagani Tähesõja programm, kloppige sellelt tolm maha, andke neljale riigijuhile (USA, Briti, Saksa, Prantsuse) lugeda ja kuulutage välja uus külm sõda. Et vältida kuuma sõda, tuleb kõigepealt kehtestada külm sõda, nagu see oli eelmise sajandi lõpul, kirjutab kolumnist Tarmo PIkner.

Kes ei mäleta, siis filminäitlejast USA president Ronald Reagan kandis oma filmikogemused üle suhetesse NSVLiga – kauboidega tuleb rääkida kauboikeeles. Ja kuuendik planeedist suruti põlvili (meie sealhulgas ja sealt saime alustada oma teed). Muidugi oli täristamist, võidurelvastumine oligi kommunismi pealetungi mahasurumiseks. Kuid sellist asja nagu praegu, kus söögi alla ja söögi peale küsitakse, mis kell sõda algab, seda küll ei olnud. Põhimõtteliselt valitses külma sõja ajal rahu.

Putin kurdab: NATO on Venemaa sisse piiranud! Venemaa tulebki sisse piirata ja selleks NATO ongi loodud – agressorite pealetungi takistamiseks. Ütlete, et NATO on kaitseorganisatsioon – muidugi, aga Venemaa on ainus riik, vähemalt Euroopas, kes on pärast Teist maailmasõda oma riigi piire nihutanud naabrite vallutamise arvel. Ainult Venemaa ja siin ongi point.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles