RAHVASTIK ⟩ Meelike Saarna: lapsevanem peab esmalt endale otsa vaatama

Meelike Saarna
, pereterapeut, lapsevanemate koolitaja
Copy
Vanemlikke oskusi tuleb juurde õppida, kui lapsepõlve ja muu elu käigus omandatud väärtused, uskumused ja arusaamad ning neil põhinevad käitumismustrid ei toeta täisväärtusliku, ennastjuhtiva, vastutustundliku inimese kasvatamist.
Vanemlikke oskusi tuleb juurde õppida, kui lapsepõlve ja muu elu käigus omandatud väärtused, uskumused ja arusaamad ning neil põhinevad käitumismustrid ei toeta täisväärtusliku, ennastjuhtiva, vastutustundliku inimese kasvatamist. Foto: FOTO: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Vanemlikke oskusi tuleb juurde õppida, kui lapsepõlve ja muu elu käigus omandatud väärtused, uskumused ja arusaamad ning neil põhinevad käitumismustrid ei toeta täisväärtusliku, ennastjuhtiva, vastutustundliku inimese kasvatamist, kirjutab pereterapeut Meelike Saarna.

Lapsevanemad teevad vahel nalja, et kahjuks ei anta sünnitusmajast lapsega kaasa kasutusjuhendit. Mõneti on see juhend siiski olemas. Läbi aegade ja eks nüüdselgi ajal on vaikivaks juhendiks eelmiste põlvkondade kogemus, kuid see võib lapsevanemat ka segadusse ajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles