Märt Meesak: ehk oleks aeg Suurbritannia eeskujul kõik piirangud kaotada (6)

Märt Meesak
, toitlustusettevõtja
Copy
Märt Meesak.
Märt Meesak. Foto: Erakogu

Piirangud on vahelduva eduga kehtinud juba pea kaks aastat. Viirus ise on muteerunud juba mitmeid kordi ning muutunud on ka igasugused arvud, mis on võetud tervisekriisi kontrollimise aluseks. Piirangute kehtestamise põhjendused on jäänud peaaegu samadele alustele. Justnagu tegemist oleks millegi uue ja tundmatuga, kirjutab toitlustusettevõtja ja EVEA volikogu liige Märt Meesak. 

Maskikandmine ja inimestevaheline distants võeti esimesena kasutusele 2020. aasta kevadel, kui viirus oli veel päris uus ja võõras. Algas võidujooks vaktsiinide väljatöötamseks ja kasutuselevõtuks. Enne vaktsiini muid lahendusi kellelgi pakkuda polnudki. Kogu usk ja lootus püsis vaktsiinidel.

Järgnesid igasugused kellaajalised piirangud, mis kõikusid kord kuus uuendatuna ilma ühegi teadusliku argumendita üles ja alla. Koroona esimese laine ajal said pihta toitlustus, meelelahutus, kultuur ja turism. Alguses ei olnud valitsuse ajalisi või mahulisi keelde vaja, sest inimesed ise ei tulnud kodudest välja, kohvikud ja spaad jäid inimeste enda hirmust uue viiruse ees tühjaks.

Mida aeg edasi, seda enam inimesed proovisid tavaeluga edasi minna. Valitsused üle maailma ja Eestis hakkasid seda piirama. Kõikide otsustajate arvates oli parim viis viiruseleviku kontrolli alla saamiseks inimeste vabaajategevuste piiramine ja keelamine.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles