Kaupo Kutsar: tuulikud kogukonnale raha teenima

, Valga vallavolikogu liige
Copy
Kaupo Kutsar on loomakasvajataja.
Kaupo Kutsar on loomakasvajataja. Foto: Arvo Meeks

Pikas plaanis on elektrikriisi kontekstis kõige olulisemad elektri saamise lahendused talvise pimeda ja tuulevaikse ilma jaoks, kui elektri hind on kõige kallim, kuid et ma ei ole elektriinsener, siis võtan energia teemal sõna avaliku huvi kontekstis. Seekord palju tähelepanu saanud tuuleparkide rajamise ja sellele avaliku vastuseisu teemadel, kirjutab ettevõtja Kaupo Kutsar.

Meenub, kuidas Andrus Ansipi esimese valitsuse ajal, tollal Väo elektrijaamaga tihedalt seotud suurärimees Urmas Sõõrumaa, erinevatele parteidele poolemiljonilisi rahasüste tegi. Sõõrumaa kostitas heldelt 2007. aasta jaanuaris-veebruaris, kokku kuue miljoni krooniga, riigikogu majanduskomisjonis esindatud erakondasid.

Oli näha, et midagi ei toimunud juhuslikult, nagu nõiaväel toimusid tollal ülekanded parteide arveldusarvetele koordineeritult, kui sündisid maaelukomisjonis ja riigikogus elektrituruseadusega seotud otsused. Tänaseni on kõigil tarbijatel säilinud sellest kohustus elektriarvel – taastuvenergia tasu. Tarbijatel valikut ei ole, nutame ja maksame, eriti on iga euro koormisena tunda käesolevas energiakriisis. Seejuures maksame taastuvenergiatasu ka põlevkivi elektrijaamas toodetud elektrit tarbides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles