NÄDALA NÄGU ⟩ Heas mõttes poliitbroiler (1)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Roberta Metsola
Roberta Metsola Foto: Johan Elm

Sel nädalal europarlamendi presidendiks valitud Roberta Metsolat tundvad eestlased kirjeldavad teda kui ausat ja sisukat poliitikut.

Mina arvasin, et temast saab varem või hiljem Malta peaminister, ütleb Eesti valitsusjuht Kaja Kallas sel nädalal Euroopa Parlamendi presidendiks valitud Roberta Metsola (43) kohta.

«Olin täitsa kindel, et tal on suur lend ees – seda oli kaugele näha,» meenutab Kallas esmamuljet, mille Metsola jättis.

Malta ja Eesti poliitiku sõprus sai alguse Euroopa Parlamendis. Mõlemad valiti üleeuroopalisse esinduskokku selle 2014. aasta 1. juulil tööd alustanud koosseisus.

Sadade kaassaadikute seast leidsid pooleteiseaastase vanusevahe ja ühesuguse õigusteadlase taustaga eestlanna ja maltalanna üksteist üles tutvumisreisil USA Kongressi. «Seal sai kõvasti nalja, selle visiidi käigus saime sõpradeks,» meenutab Kallas. «Mõistsime, et meil on üsna ühesugused vaated ja sarnane huumorimeel. Õhtuti vestlesime pikalt elust ja isiklikest plaanidest.»

Tänase Eesti peaministri sõnul nad tööalaselt väga kokku ei puutunudki, suhtlema jäädi isiklikul tasemel. Kui reformierakondlasest Kallas kuulus liberaalide fraktsiooni, siis Malta Rahvusliku partei liige Metsola on paremtsentrit ühendavas Euroopa Rahvaparteis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles