Riina Sikkut: peaministri poliitilise avalduse viis viga (11)

Riina Sikkut
, Riigikogu liige (SDE)
Copy
Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Riina Sikkut.
Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Riina Sikkut. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu liige Riina Sikkut (SDE) ei ole rahul peaaegu millegagi peaminister Kaja Kallase poliitilises avalduses ja heidab sellele ette sisutühjust, manitsemist, eneseõigustust ja kahepalgelisust.

Esiteks: poliitiline avaldus oli justkui loeng Taavi Aasale sellest, milliseid strateegilisi otsuseid tuleks teha, milliseid investeeringuid ja planeeringuid kiirendada. Muidugi on Eestil vaja taastuvenergiavõimsuste väljaehitamist, salvestuslahendusi ja elektrituruseaduse muudatusi, aga selle aja peale, kui peaminister inimeste muresid puudutas, olid kuulajad juba magama jäänud.

Teiseks: on hea, kui inimesed lõpuni ei kuulanud, sest sõnum inimestele oli, et kõige odavam elekter on säästetud elekter. Sel talvel on küte paljudes kodudes, huvikoolides ja külaseltsides maha keeratud, inimesed jälgivad oma tarbimist ja loobuvad paljust varem loomulik olnust. Ükski peaminister ei tohiks aga pidada loomulikuks viieteistkümnekraadises toas elamist ja oma päevarütmi elektri börsihinna järgi seadmist. Seda ei tohi inimestelt nõuda.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles