Vladimir Juškin: kas oodata on hirmutamise uut tasandit? (3)

Vladimir Juškin
, Balti Venemaa-uuringute Keskuse direktor
Copy
Balti Venemaa-uuringute keskuse direktor Vladimir Juškin.
Balti Venemaa-uuringute keskuse direktor Vladimir Juškin. Foto: SANDER ILVEST/PM/SCANPIX BALTICS

Putini järgmiseks käiguks võib olla hirmutamise viimine uuele tasemele, kirjutab Balti Venemaa-uuringute keskuse direktor Vladimir Juškin.

Vene-lääne diplomaatia nädal Genfis, Brüsselis ja Viinis on lõppenud. Vestlus ei lõppenud skandaali ja läbirääkimiste lõpliku katkemisega, kuid see ei luba praegu loota ka diplomaatilist lahendust käimasolevale Euroopa julgeolekukriisile.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov teatas 13. jaanuaril, et USA on lubanud järgmisel nädalal esitada oma vastuettepanekud. Mõlemad Venemaa asevälisministrid, kes pidasid läbirääkimisi USA ja NATOga, hakkasid rääkima probleemide lahendamise sõjalistest vahenditest. Tähelepanu tuleb pöörata Sergei Rjabkovi sõnadele: «Kui Moskva ei kuule oma ettepanekutele mõistliku aja jooksul vastust, siis on ta sunnitud võtma kasutusele kõik vajalikud meetmed strateegilise tasakaalu tagamiseks».

Möödunud nädala üle mõtiskledes on peamine vastust vajav küsimus, miks Venemaa diplomaadid sõitsid Euroopasse ilmselgelt vastuvõetamatute ettepanekutega, nõudsid nende kohest heakskiitmist ja keeldusid kompromissidest. Ja nüüd ootavad kirjalikku vastust USA-lt ja NATO-lt, kes lubasid esitada Venemaale oma vastuettepanekud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles