Andrei Piontkovski: nagu 1953. aasta veebruaris

Copy
Stalini Surm 1953. aasta kevadel päästis miljonid nõukogude juudid hukust.
Stalini Surm 1953. aasta kevadel päästis miljonid nõukogude juudid hukust. Foto: Kuvatõmmis

Vene kõrgema majanduskooli Euroopa ja rahvusvaheliste uuringute keskuse asedirektor Dmitri Suslov, kes on muide korduvalt ka Lennart Meri konverentsil osalenud, kirjutas äsja vihase artikli sellest, kuidas ikka sundida USA-d ja NATO-t loobuma «avatud uste poliitikast». USA-s paguluses elav Vene analüütik Andrei Piontkovski aga leiab oma kirjutises sellele paskvillile sarnasuse kirjanik Ilja Ehrenburgi 1953. aasta alguse kirjast Stalinile. 

Suslovi ohjeldamatult pistrikulik tekst «Tuleb ausalt kuulutada, et Venemaa ja NATO on vaenlased» on «rahupartei» meeleheitlik katse viimasel hetkel ärahoida katastroofi, ümber veenda pistrikuid - aga eelkõige Pistrikku -, kõnetada neid nende oma keeles. Planeeritud on see ühe 25. kaadri nimel, mis peab tungima magustoidu ajal satraapide alateadvusesse :

«Venemaa hüpoteetilise Ukrainasse tungimine vastusena USA ja NATO keeldumisele austada Vene-poolseid «punaseid jooni», millest Lääs pidevalt räägib, tundub tõesti absurdne ja ebaproduktiivne: see ei vähenda USA ja tema liitlaste julgeolekut (nemad ei hakka mingil juhul Ukraina pärast Venemaaga sõdima), vaid pelgalt konsolideerib neid veel enam Venemaa vastu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles