Andrus Karnau: kust valitsus elektri võtab? (3)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Andrus Karnau.
Andrus Karnau. Foto: Sander Ilvest

Peaminister Kaja Kallas pidi umbes kuu aega tagasi televisiooni otse-eetris vastama küsimusele, mis kõlas umbes nii, et Tartu politseinikupere elektriarve oli 30 eurot suurem kui tavaliselt – kust riigipalgaline selle raha võtab?

Kuulasin seda ja mul oli peaministrist kahju. 30 eurot on suur raha iga inimese jaoks. Võib-olla mõned üksikud ei pane tähelegi sellise summa kulutamist, aga enamik meist kindlasti. Aga mida peaks peaminister selle kohta ütlema? Et mõnele pensionärile ei käi energiahinna tõus üle jõu. Nii just kolmapäeval juhtus. Kuigi kui päris täpne olla, siis samal päeval riigikogus esinedes ütles peaminister elektrihinna mitmekordse tõusu kohta: «Inimestel on keeruline ja tegemist on tõsise probleemiga.»

Isegi siis, kui valitsus sel talvel kõikide ettevõtete ja eraisikute elektriarved kinni maksab, ei muuda see olematuks põhiprobleemi – elektri hind on järsult tõusnud ja lähiajal pole näha, et hind võiks langeda. Nii et kui midagi peaministrilt küsida, siis seda, et kuidas kõrge elektrihinnaga pikaajaliselt toime tulla.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles