KAKS KANGET ⟩ Mart Võrklaev: oleme astunud esimesed sammud energiahindade tõusu leevendamisel (7)

Mart Võrklaev
, Reformierakonna riigikogu fraktsiooni esimees
Copy
Mart Võrklaev
Mart Võrklaev Foto: Gert Tali

Valitsus tegeleb praegu iga päev ka sellega, et järgmine talv tuleks meie elektritarbijatele parem ja Eesti saaks elektritootmise võimsust juurde nii kiiresti kui võimalik, kirjutab riigikogu liige Mart Võrklaev (RE). 

Imelik, et seda peab tõsimeelselt selgitama, aga elektriarvet ei tasu maksmata jätta.

Martin Helme soovitus inimestele jätta elektriarved tasumata on küüniline ja vastutustundetu. Aga mis siin imestada, EKRE juhi viimase aja väljaütlemised on kõik olnud sellised, et nende kuulamine toob inimestele ainult kahju. Kui jätta ennast vaktsineerimata, võib kaotada töö või elu. Kui jätta elektriarve maksmata, tuleb see lõpuks ära maksta koos viiviste ja kohtutäituri töötasuga ning see osutub märgatavalt suuremaks kui esialgne summa. Martin Helme peaks seda oma äpardunud ärikarjääri ajast mäletama küll.

Teine mure Martin Helme soovituste pärast on see, et need pole kahjulikud ainult neid kuulavatele inimesele, vaid tervele Eesti riigile. Ükskõik mis probleemiga peab Eesti rinda pistma, ikka juhtub Martin Helme soovitus olema selline, mis viib meid oma liitastest Euroopas kaugemale. Olgu selleks siis elektribörsist loobumine, NATO-le paani B otsimine või arusaamatu kihk vaktsiinide vastu võidelda. Täpselt samu soovitusi jagavad meile targad mehed idapiiri tagant.

Nii et EKRE võimulepääsemist nagu valget laeva ei tasu oodata, elektri- ja soojaarved tuleb ikkagi ära maksta. Ja siin mõistan ma väga inimeste muret, kes veel pool aastat tagasi ei saanud niimoodi kerkivaid kulusid kuidagi ette näha. Õnneks on asju, mida kasvanud arvete pärast muretsejad saavad ette võtta. Kui maksmisega tekib probleem, tasub kõigepealt pöörduda elektrimüüja poole ja arutada, kas arveid on võimalik ajatada – Eesti Energia näiteks on lubanud, et muredega inimesed kuulatakse kõik ära ja leitakse individuaalne lahendus.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles