Iverson Ng: Hongkongi õppetunnid ja Ukraina

Iverson Ng
, kolumnist
Copy
Iverson Ng, kolumnist
Iverson Ng, kolumnist Foto: Erakogu

Hiina tegevusele Hongkongi autonoomia lammutamisel ja Taiwani ähvardamisel tuleks sama palju tähelepanu juhtida, kui Venemaa sõjalisele agressioonile Donbassis ja Krimmi okupeerimisele, kirjutab kolumnist Iverson Ng.

Pahad on võitmas. Eelmine, 2021. aasta lõppes Bideni-Putini telefonikõnega Ukraina küsimuses ja Hiina Kommunistliku Partei kontrolli all oleva Hongkongi valitsuse rünnakuga linna silmapaistva sõltumatu uudisteportaali vastu. Keset ülemaailmset demokraatia tagasilööki näib jäme ots olevat juhtivate autoritaarsete režiimide käes, kes soovivad kujundada omaenda illiberaalset maailmakorda.

Alanud 2022. aasta saab olema ülemaailmse demokraatliku alliansi jaoks otsustav, et õppida sellest, kuhu on liikumas äsja moodustatud autoritaarsed režiimid – nimelt Hongkong. Hongkongi kui Hiina kontrolli all oleva erihalduspiirkonna saatus on suurepärane näide sellest, kuidas autoritaarsed režiimid manipuleerivad reeglitel põhineva rahvusvahelise korraga, et oma tegevust legitimeerida ja kehtestada täielik autoritaarne kontroll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles