Jaanus Piirsalu: Kasahstani sündmuste mõju Putinile (5)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Võimutransiit on Venemaal peaaegu alati keeruline olnud. 4. oktoober 1993, Jeltsinile ustavad väeosad võtavad mässulistelt tagasi ülemnõukogu hoonet.
Võimutransiit on Venemaal peaaegu alati keeruline olnud. 4. oktoober 1993, Jeltsinile ustavad väeosad võtavad mässulistelt tagasi ülemnõukogu hoonet. Foto: -

Kreml on suure huviga jälginud Kasahstani rahvusliku liidri, alates 1990. aastast riiki juhtinud Nursultan Nazarbajevi võimult lahkumist. Praegused sündmused Kasahstanis näitavad, et autoritaarse juhi võimutransiit ei toimi, kirjutab ajakirjanik Jaanus Piirsalu.

Venemaa sisepoliitika kõige olulisem küsimus on olnud juba aastaid see, kas ja millal kavatseb juba 22 aastat Venemaad valitsenud Vladimir Putin oma võimu üle anda. Kuidas korraldada selline võimutransiit, mis jätaksid presidendiametist loobuvale Putini alles kõige olulisemad võimuhoovad ning mis kindlustaks talle sajaprotsendilise puutumatuse.

Telli nädala põnevamate arvamuslugude ülevaade e-mailile

Liitu uudiskirjaga Arvamus

Martin Ehala

Kreml on seetõttu suure huviga jälginud Kasahstani rahvusliku liidri, alates 1990. aastast riiki juhtinud Nursultan Nazarbajevi võimutransiiti, mis algas tema formaalse lahkumisega presidendiametist 2019. aasta märtsis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles