Leon Glikman: RMK teenistujad käituvad nii, nagu oleksid nad endale riigimetsa erastanud (1)

Leon Glikman
, vandeadvokaat
Copy
Leon Glikman.
Leon Glikman. Foto: Mihkel Maripuu

Nagu sõna- ja infovabadust väärtustavas riigis ajakirjandusele kohane, Postimees taotles avaliku teabe seaduse (AvTS) alusel riigimetsa majandamise keskuselt (RMK) puidu müügi kestvuslepingute avalikustamist, analüüsimaks, kas müük on toimunud turutingimustel ning avalikke huve järgides, kirjutab vandeadvokaat Leon Glikman.

Turuhind on vastava kauba keskmine müügihind ning riigivara puhul on kõige ausam viis selle kindlakstegemiseks avalik oksjon.

Postimehe huvi just kestvuslepingute vastu on arusaadav, kuivõrd erinevalt oksjonihinnast tekitavad viimased ahvatlevaid võimalusi üsnagi loomingulisteks hinnamanipulatsioonideks. Postimehe arvutuste järgi võõrandas RMK kestvuslepingutega, mille sisu kiivalt varjati, puitu kogusummas üle 52 miljoni euro võrra oksjonihindadest odavamalt. Ma ei saa kinnitada arvutuse täpsust, kuid RMK pole esitanud andmeid, mis võiksid kahtlust 52 miljoni euro tuuldelaskmise kohta kummutada. Seniajani puudub selgitus, kelle huvides oli kestvuslepingutega odav puidu müük?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles