AASTA NÄOD Rahulikult räägib, aga kuulavad kõik (4)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mari-Anne Härma.
Mari-Anne Härma. Foto: Madis Veltman

Merike Jürilo, Üllar Lanno, Martin Kadai, Ester Öpik – juhtivad terviseametnikud, kelle pandeemia on ametist välja söönud, kuid on ka üks pandeemia algusest ametis olnu, kes pole kuhugi kadunud. Tema on Mari-Anne Härma, terviseameti peadirektori kohusetäitja. Pärast neid aastaid mõtleme kõik kindlasti, kes üldse tahab terviseameti peadirektoriks saada. Ja näemegi siin olukorda, kus Tanel Kiik (KE) on Härmat küll moosinud, et temast võiks järgmine peadirektor saada, aga ei, ta on sellest keeldunud. Õige ka, Härma on ju see inimene, kes nägi Lanno tõuse ja mõõnu kõrvalt.

Ometi on Härma ametnik, kes ei karda vaikselt, väga rahulikus tempos panna ritta sõnu, mis räägivad valitsuse soovidele vastu. Nii oleme kuulnud teda mitmel korral, kui ministrid on hakanud kuulutama koroonapiirangute leevendusi, vaikselt ning selgelt ütlemas, et leevendusteks on veel liiga vara.

Kui ühel päeval räägivad Kaja Kallas (RE) ja Tanel Kiik, et võib-olla hakkame muutma kellaajalisi piiranguid, siis meenutab Härma järgmisel päeval tervele Eestile, et kolmanda koroonalaine alguses me ütlesime, et enne leevenduste tegemist võiks haiglaravi vajadus langeda alla 200 inimese. Seda pole aga juhtunud.

Muide, Härmale meeldib raamatuid lugeda. Oma tuttavate kinnitusel tegi ta vähemalt enne koroonapandeemia algust loetud raamatute arvult silmad ette Mart Juurele.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles