AASTA NÄOD Peaministrite kõrval optimistlik Liina

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna.
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna. Foto: Remo Tõnismäe

«Tema avatus, rõõmsameelsus ja optimism,» kirjeldas mulle ühe Tallinna kooli õpetaja haridus- ja teadusminister Liina Kersnat (RE). Samasuguste iseloomujoontega käis ta Eesti haridustooteid müümas Dubai EXPO-l. Juttude ja naeratuse järgi läks seal hästi.

Kindlasti paljud inimesed guugeldasid kiirelt, kui Liina Kersnast sai minister: «Kas ta on Vahur Kersnaga kuidagi seotud?» Poliitikahuvilistele ja ajakirjanikele ei jäänud aga märkamata, et lisaks sellele, et Liina Kersna sai koha peaminister Kaja Kallase (RE) kõrval, oli ta ka endise peaministri Andrus Ansipi (RE) nõunik. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna on ise öelnud, et nii Vahur Kersna kui ka Andrus Ansip olid need inimesed, kes on tema saatust muutnud.

Liina Kersna ei karda asuda võitlusse ka Mihhail Kõlvartiga (KE), kes on kindel otsustaja. Nimelt viis Kõlvart Tallinnas osa klassid kolmanda koroonalaine ajal distantsõppele. «Kõlvart on ka varem teinud valitsusest erinevaid otsuseid,» märkis Kersna. Ja alles pärast seda hakkas seda lauset ütlema ka peaminister Kaja Kallas. Kersna tegeleb ka ministeeriumi muutmisega: tähtsad ametnikud elavad kõik Tallinnas ning suunaks on võetud ministeeriumi kolimine Tallinna, rohkelt töösuhete lõpetamisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles