Tarmo Pikner: Eesti otsib mõjukaid (2)

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Tarmo Pikner 
Tarmo Pikner Foto: Erik Prozes

Ei, ma ei muretse seepärast, kas Kersti Kaljulaidile leitakse järjekordne tagauks tema mõjukuse suurendamiseks. Võtan arvata hoopis mõjukuse mõõdupuu kui sellise. Üks meediamaja otsis ja leidis (Ekspress Grupp), et kõige mõjukam isik peaks olema Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, kellele broneeriti ühtlasi peaministri portfell. Noh, see on nii, nagu iga meie film saadetakse Ameerikasse Oscarite järele, aga ega keegi seda ometi tõsiselt võta, kirjutab kolumnist Tarmo Pikner.

Kõlvartiga on aga säärane lugu, et ta on sama palju mõjukas, tähendab mõjutu, nagu on seksikaim sellise tiitliga tituleeritud Ott Lepland.

Küsin, kuidas küll mõjutasid Kõlvarti viimased intervjuud «AKs» ja «Esimeses stuudios»? Kui mõjutamiseks pidada vihastamist selle peale, et tema suust ei tulnud mitte mingisugust uut teadmist, siis küll. Kuid ega mõjuka tiitlit jaganud ajakirjanikud ometi seda mõelnud? Me ei saanud Kõlvartilt absoluutselt mitte midagi teada, kuigi oleks võinud. Inimene juhib riigi pealinna ja tal pole rahvale mitte midagi rääkida – vapustav!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles