Eve Peeterson: Eesti iduettevõtted on valmis järgmisteks edusammudeks

Copy
Startup Estonia juht Eve Peeterson
Startup Estonia juht Eve Peeterson Foto: Andres Haabu/Postimees/Scanpix Baltics

Tehnoloogiasektoris tegutsevad Eesti iduettevõtted kasvavad aastas ligi 30 protsenti, mis ületab oluliselt Eesti SKT kasvu. 2030. aastaks on iduettevõtete asutajate eesmärk kasvatada Eesti tehnoloogiasektori ja iduettevõtete panust Eesti SKTsse 30 protsendini. Mida peame tegema paremini?

Eesti iduettevõtete edu on läbi aastate toetanud meie tugev digiriik, hea rahvusvaheline maine, riigi ja otsustajate usaldus, tugev ökosüsteem ja tugiorganisatsioonide võrgustik, aga ka Eesti inimeste ettevõtlikkuse ja julguse kasv. Tehnoloogiasektor ja valdkonnas tegutsevad iduettevõtted on kasvanud Eesti üheks suurima potentsiaaliga majandusharuks ning kokkuhoidev start-up-kogukond on eeskujuks nii Euroopale kui ka kogu maailmale.

Eestist pärit globaalsed edulood on meie väikese riigi kinnitanud maailmakaardile ja kohalikud ettevõtjad ei pea enam selgitama, kust me tuleme ja milleks võimelised oleme. Oleme töökad, õppinud kogemustest, edust ja ebaõnnestumistest ning tõestanud maailmale, et oleme võimelised üles ehitama edukaid ja väärtuslikke ettevõtteid, arendama ja viima Eestis loodud tooteid ja teenuseid globaalsetele turgudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles