Evelin Poolamets: Eesti vajab energeetikaministrit (11)

Evelin Poolamets
, Vinni vallavolikogu liige
Copy
Suurbritannias on ulatuslikke tuuleparke ehitatud, kuid need ei kata energiavajadust sellises mahus, mida kliimaneutraalsuse poole püüdlemisel tarvis oleks.
Suurbritannias on ulatuslikke tuuleparke ehitatud, kuid need ei kata energiavajadust sellises mahus, mida kliimaneutraalsuse poole püüdlemisel tarvis oleks. Foto: Paul Ellis

Öeldakse, et kõik, mida saab rahaga joonde ajada, on odavalt saadud. Tõepoolest, langetada elektrihinna hüppelise hinnatõusu kompenseerimiseks võrgutasusid ja elektri käibemaksu on valitsusest vaadates odavalt saadud, aga see lahendus ei ole jätkusuutlik ega lahenda põhiprobleemi, milleks on tootmisvõimsuse puudumine. Vajaminevast võimsusest on meie regioonis olemas vaid kolmandik, kirjutab ettevõtja, Vinni vallavolikogu liige Evelin Poolamets (EKRE).

Praegu näeme selgelt, et Põhjamaade elektribörsist Eesti energiajulgeoleku tagamisel ei piisa. 1000-eurost elektrihinda oleme juba kogenud, ekspertide hinnangul pole võimatu hinna kallinemine isegi 3000 euroni megavatt-tunni eest. Naljahambad kommenteerivad juba praegu, kas panna pesumasin käima või on odavam osta uued riided. Ent asi on naljast kaugel: kui sellised elektrihinnad jäävad püsivaks, võib see tähendada majanduskatastroofi.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles