AK ⟩ Mart Kivastiku essee: õnnelik lõpp! (1)

Mart Kivastik
, kirjanik
Copy
09.12.2021, Tartu
Pildil kirjanik Mart Kivastik.
Foto Sille Annuk, Tartu Postimees
09.12.2021, Tartu Pildil kirjanik Mart Kivastik. Foto Sille Annuk, Tartu Postimees Foto: Postimees / SILLE ANNUK

ETV näitas just sellise pealkirjaga Taani filmi, hea film nagu Taani omad ikka, seekord moraaliga lõpus. Lugu oli vanemast abielupaarist, kes ühtäkki avastas, et kogu elu oli valesti elatud. Selle asemel, et õnnelikult koos surma poole seilata, läksid nad hoopis lahku. Lahusoleku ajal hakkasid nad lõpuks ometi teineteisest ja üleüldse elust paremini aru saama. Ja siis tärkas taas armastus. Elu on haruldane hetk, seda tuleb elada! Oligi õnnelik lõpp, nagu filmi pealkiri lubas.

Sama nimetust kasutatakse ka teatud tüüpi massaaži kohta, mis on rohkem levinud Aasias. Eestis on see miskipärast karistatav, kuigi haiget ju keegi ei saa, pigem vastupidi. Nii et mine võta kinni, mis meil häda on. Aga noh, igaüks saab õndsaks omal viisil. Kellele meeldivad reeglid, kellele õnn.

Paar nädalat tagasi saabusin ma ise tagasi igati õnnelikult reisilt Tenerifele. Kuigi ilmateade ennustas pilvi ja vihma, oli kohapeal kõik nii, nagu Kanaaridel olema peab. Päike, krevetid, vein ja meri. Ainult õnnelikust lõpust jäin ma seekord ilma, kuna Novatours Smartlynx kuulutas kõigepealt, et lend hilineb, aga siis mõtles ümber ja sõitis ikkagi tund varem ära. Korralik lõks, kas pole? Seetõttu õnnestus mul Rooma lennuväljal seistes magada. Kui enam püsti ei püsinud, heitsin kivipõrandale ka. See tundus imeliselt pehme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles