Aimar Altosaar: empaatia võidukäik on tulekul (4)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Aimar Altosaar
Aimar Altosaar Foto: Mihkel Maripuu/pm/scanpix Baltics

Võime teiste inimeste tundeid mõista ning käituda selle tõttu inimsuhteid hoidvalt ning parimaid ühiseid lahendusi otsides kujuneb juba lähema paari aastakümne jooksul peamiseks edu eelduseks. Seda nii eraelus kui ka äris, nii igapäevases olmes kui ka poliitikas, nii kodumaal kui ka rahvusvahelistes suhetes.

Kui püüame loodust säästa, käituda igal sammul ökoloogiliselt, siis jääme peatselt hätta, kui me samu põhimõtteid ei rakendaks inimühiskonnas. See aga tähendab inimesi, kellest igaühel on konkreetne roll kogu ühiskonna mõtte- ja käitumisviiside muutmisel. Võib öelda, et nii nagu kliimakatastroof võib olla inimkonnale ohtlik, võib aga olla veelgi ohtlikum olla katkiste suhete eiramine, inimestevaheliste arusaamatuste lahendamata jätmine ja sotsiaalsete probleemide kumuleerumine. Seda on näidanud tuhanded relvakonfliktid ja sõjad, neist suurimad eelmisel sajandil.

Tehnoloogiate kiire areng on juba tekitanud möödapääsmatu vajaduse muuta juhtimis- ja organisatsioonikultuuri, sest ühel autoriteedil põhinevad käsuliinid muutuvad järjest ebaefektiivsemaks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles