Risto Sülluste: Euroopa riigid ei ole elektriautode kasutuselevõtuks võrdselt valmis (1)

Risto Sülluste
, Neste Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuht
Copy
Paljud eestlased on valmis võimalusel elektriauto soetama, kuid veel rohkemad muretsevad laadimistaristu puudulikkuse pärast.
Paljud eestlased on valmis võimalusel elektriauto soetama, kuid veel rohkemad muretsevad laadimistaristu puudulikkuse pärast. Foto: Elmo Riig

Mis juhtub siis, kui kõik ei saa endale lubada uut elektriautot või kui laadimispunkte ei ole piisavalt? 

Euroopa Autotootjate Assotsiatsiooni statistika kohaselt asub kõigist Euroopas olevatest elektriautode 224 237 laadimispunktist praeguse seisuga 70,3% kolmes riigis: 30% Hollandis, 20,4% Prantsusmaal ja 19,9% Saksamaal. Need kolm riiki moodustavad Euroopa territooriumist 23 protsenti. 5,8%-ga neljandale kohale jäänud Itaalia on esikolmikust kaugel ning teistes ELi riikides on laadimiskohtade arv veelgi väiksem.

Sama statistika järgi asub Eesti riikide hulgas, kus on vähem kui üks elektrilaadija iga saja kilomeetri kohta. Selliseid riike on Euroopas kümme: Bulgaaria, Tšehhi, Kreeka, Ungari, Läti, Leedu, Poola, Rumeenia, Iirimaa ja Eesti. Vähem kui viis laadijat saja kilomeetri kohta on kümnes riigis ning vaid neljas on kümme laadijat iga saja kilomeetri kohta. Hollandis on saja kilomeetri kohta 47,5, Prantsusmaal 34,5 ning Saksamaal 19,4 laadijat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles