Mati Raidma: kaitse-eelarve toetab laiapindset riigikaitset (1)

Mati Raidma
, Reformierakonna liige
Copy
Riigikogu liige Mati Raidma 
Riigikogu liige Mati Raidma Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogus on lõpusirgel 2022 aasta riigieelarve kinnitamine. Teeme kiirvaate selle julgeolekut puudutavale osale, kirjutab riigikogu liige Mati Raidma (Reformierakond)

Valitsus on andnud oma parima ja kaitse-eelarve kasv 104 miljoni euro võrra on meie regioonis toimuvat julgeolekuolukorra muutust arvestades täiesti adekvaatne otsus. Jälgides Valgevene ja Venemaa käitumismustreid on kätte jõudnud aeg reaalseteks lisapingutusteks ja enamaks, kui on tavakokkulepe panustada vähemalt kaks protsenti SKP-st sõjalisse riigikaitsesse. Silmas tuleb pidada ka asjaolu, et meie kaitseväe uute võimete väljaarendamine annab reaalse tulemuse alles mitmeaastases perspektiivis. Seega on 2022. aasta kaitse-eelarvega saavutatud tulemus 2,31 protsenti SKP-st reaalsusega kooskõlas ja kinnitab, et julgeolekupoliitika on valitsuse prioriteetide hulgas.

Kui klassikalisel kaitse-eelarvel on selge struktuur ja kujunemisloogika, siis tänastele julgeolekuohtudele vastukaaluks loodud laiapindse riigikaitse kontseptsiooni rahastusmudel ootab veel konkreetset väljakujundamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles