Jan Trei: kuidas jagada valdadele EL raha?

Jan Trei
, Eesti Linnade ja Valdade Liidu asedirektor (Isamaa)
Copy
Jan Trei FOTO: Kristian Kruuser
Jan Trei FOTO: Kristian Kruuser Foto: Kristian Kruuser

Eesti Linnade ja Valdade Liidu (ELVL) liikmetel on suured ootused Euroopa Liidu uue eelarveperioodi raha kasutamisele. Eesti riigile on eraldatud järgnevateks aastateks ca 4,65 miljardit eurot, millest Ühtekuuluvusfondi ja Õiglase ülemineku fondi suurus on ca 3,37 miljardit eurot, kirjutab Jan Trei, Eesti Linnade ja Valdade Liidu asedirektor.

Ükskõik millist tegevusvaldkonda struktuurivahendite toetuste abil arendada, jõuavad tehtavad investeeringud ja avalike teenuste arendamise raha kohalikule tasandile ehk konkreetsesse linna või valda. Nii liidu kui ka selle liikmete soov on olnud, et riigi järgmise eelarveperioodi kujundatavad meetmed oleks ka kohalike omavalitsuste nägu ning läheks kohalike omavalitsuste arengusse nii vajalikeks investeeringuteks kui ka kohalike teenuste arendamiseks.

Liit on seisnud selle eest, et rahastamismeetmed arvestaksid regionaalseid eripärasid, oleksid lihtsad, kergesti rakendatavad ja omafinantseeringu määr oleks jõukohane ka väiksematele omavalitsustele. ELVL soovib hakata ELi meetmetingimusi riigiga läbi rääkima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles