Kristel Kaeval: sanktsioonid kaitsevad tsiviilelanikke

Kristel Kaeval
, diplomaat
Copy
Kristel Kaeval
Kristel Kaeval Foto: Erakogu

Aina aktuaalsem on individuaalsete sanktsioonide kehtestamine inimõiguste rikkujatele, mis näitab taas, etsanktsioonide peamine eesmärk on kaitsta tsiviilelanikke ja aidata kaasa üleüldisele stabiilsusele, kirjutab Kristel Kaeval, diplomaat Eesti esinduses ÜRO juures. 

Nagu paljud teavad, on Eesti alates 2020. aasta jaanuarist olnud ÜRO Julgeolekunõukogu valitud liige. Muuhulgas tähendab see aktiivset osalust sanktsioonirežiimide kujundamisel, sest just sanktsioonid on juba aastakümneid üks julgeolekunõukogu praktilisemaid ja kahtlemata olulisemaid töövahendeid, mis tulevad enamasti mängu siis, kui klassikalised diplomaatilised vahendid end ammendanud on. Sanktsioonide kehtestamisel loeb iga hääl, mistõttu on ka Eestil kui nõukogu valitud liikmel olnud oma roll täita.

Novembri esimeses pooles toimus ÜRO Julgeolekunõukogu sanktsioonikomitee visiit Kongo Demokraatlikku Vabariiki. Riiki, mis on pindala poolest Aafrikas suuruselt teine. Selle maa-ala peale jätkub midagi igale maitsele: haruldased vihmametsad,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles