Priit Pullerits: valitsuse liikmed, lõpetage sisutu jahumine! (9)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Priit Pullerits.
Priit Pullerits. Foto: Ragnar Peets

Eilsed ministrite intervjuud paljastasid valitsusliikmete arguse, sisutuse, saamatuse ja kõik teised halvad omadused, mis laiemalt iseloomustavad kogu praeguse valitsuse hambutut tegevust, kirjutab Postimehe vanemtoimetaja Priit Pullerits.

See pidi olema iroonia, kui Andrus Ansip nentis, et Kaja Kallase nägemuses väljub Eesti kriisidest just tema valitsuse hiilgaval juhtimisel. Ansip võis seda öelda irooniaga – ja kahtlemata ütleski –, aga konks on selles, et probleemi oma hambutus tegevuses ei näe valitsuse liikmed ise.

Selle tõestuseks oli Johannes Tralla intervjuu eile õhtul «Aktuaalses kaameras» välisminister Eva-Maria Liimetsaga Valgevene isevalitseja Aleksandr Lukašenka ja Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli üleeilse telefonivestluse teemal. Tralla viis läbi suurepärase intervjuu. Tõsi, suurepärane selles usutluses oli ainult üks pool, intervjueerija. Teine pool, valitsuse liige Liimets, oli kogu nüüdse valitsuse ebamäärasuse, üldsõnalisuse, vastutusest kõrvale põiklemise ja otsustamatuse kujukas kehastus.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles