Ingrid Stroom: öökultuurisektor vajab peale mõistmise ka reaalset toetust (1)

Ingrid Stroom
, Live Music Estonia võrgustiku juht
Copy
Ingrid Stroom.
Ingrid Stroom. Foto: Erakogu

Eesti majanduse jätkusuutlikkuse seisukohast on äärmiselt oluline, et see sama öökultuurisektor, mida on tunnustatud nii kodu- kui välismaal, säiliks elujõulisena ka pärast pandeemia lõppu, kirjutab Live Music Estonia võrgustiku juht Ingrid Stroom.

Iga hästi toimiva linna südameks on aktiivne ööelu. Ööelu elades saavad inimesed kokku, söövad hõrgutavat õhtusööki ja võib-olla tarbivad ka alkoholi. Nad suhtlevad, tantsivad, naeravad, leiavad uusi sõpru, tähistavad oma saavutusi, armuvad, vahel ka riidlevad ja lepivad siis taas. Öise kultuurielu osaks ei ole pelgalt ööklubide ja baaride külastamine, vaid ka kõik sellega kaasnev, alustades restorani- või kontserdikülastusest ning lõpetades taksosõiduga koju.

Ööelu algab juba varajastel õhtutundidel, mitte siis, kui enamus meist juba magama sätib, nagu tihti ekslikult arvatakse. Seega puudutab hilisõhtune majandustegevus tegelikkuses paljusid inimesi ning ka külgnevaid majandussektoreid – aktiivse ööelu positiivset mõju majandusele on uuritud ning tõestatud juba aastakümneid. See on lahutamatu osa toimivast ja kaasaegsest linnakultuurist nii inimestele kui ka ettevõtetele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles