Joona Sõsa ja Jaanika Reilik-Bakhoff: vaktsineerimata tervishoiutöötajate olukorrast Eestis (11)

Copy
Tallinna kiirabi brigaadijuht ja kiirabiõde Joona Sõsa
Tallinna kiirabi brigaadijuht ja kiirabiõde Joona Sõsa Foto: Mihkel Maripuu

Tervishoiutöötajate kriisi enam ennetada pole võimalik, seda saab vaid aeglustada. Töötajate puudus on süvenenud seetõttu, et paljud tervishoiuasutused on asunud lõpetama töösuhteid töötajatega, kes ei soovi ennast kasutusel olevate Covid-19 vaktsiinidega vaktsineerida. Töösuhted on lõppenud nii töötajate omal soovil kui ka vallandamise või koondamise teel. Tööjõupuuduse tõttu on ohus ravikvaliteet ja abi kättesaadavus, kirjutavad Eesti Kiirabi Töötajate Ametiühingu esindaja Joona Sõsa ja Advokaadibüroo Pallo&Partnerid advokaat Jaanika Reilik-Bakhoff.

Kuigi haiglad ja kiirabiasutused ägavad töötajate puuduse all, tühjendatakse osakondi töötajatest, kes on haritud, professionaalsed, vastutustundlikud, kuid ei soovi manustada ühte vaktsiini, mis tänase teadmise kohaselt ei kaitse haigestumise ja nakkuse edasikandluse eest. Seda kinnitavad nii haiguskolded kui ka terviseameti statistika. Kui pakkuda tervishoiuasutusele vabu tervishoiutöötajaid või kui tervishoiutöötajad kandideerivad sinna tööle, ei võeta neid vastu. Tööle kvalifitseeruvad vaid Covid-19 vastu vaktsineeritud inimesed.

Selle taustal on avalikud üleskutsed saata EMOsse appi vabasid tervishoiutöötajaid või väide, et tervishoiutöötajad on läbi põlenud ja lahkunud (täpsustamata, miks), naeruväärne. Vaktsineerimata tervishoiutöötaja on kindlasti parem lahendus kui personalikriis ja töötud spetsialistid.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles