Lisa Klein: roheriik ei tohi unustada tarbijat (2)

Lisa-Martina Klein
, välispraktikant
Copy
Peaminister Kaja Kallas on kinnitanud, et roheline üleminek on reaalsus. Pildil Glasgow kliimakohtumisele kaasa elanud protestijad.
Peaminister Kaja Kallas on kinnitanud, et roheline üleminek on reaalsus. Pildil Glasgow kliimakohtumisele kaasa elanud protestijad. Foto: Scott Heppell

Kutsun teid üles tegema eksperimenti. Mõelge tagasi aastale 1990. Kas mäletate, mida te toona tegite? Lõpetasite ehk kooli, abiellusite, kaotasite sugulase, olite armunud? Mina «mäletan» väga hästi, mida tegin ühel aprillikuu esmaspäeval – ma sündisin 1990. aastal äsja taas ühinenud Saksamaal. Nii et umbes kolmkümmend aastat tagasi ei tundugi nii pikk aeg. Nüüd mõelge kolmkümmend aastat ettepoole. Ütleme aastani 2050. See, mis kõlab kaugelt, ei ole tegelikult üldse kaugel, arvestades asjaolu, et me peame leidma täiesti uusi viise, kuidas muuta linnad ja isegi riigid kliimaneutraalseks.

Eesti kinnitas COP26 kliimakonverentsil taas pühendumist sellele eesmärgile. Peaminister Kaja Kallas ütles eelmisel nädalal, et roheline üleminek on reaalsus.

See võib teatud osas isegi tõele vastata. Tallinn sai ka auhinna «Roheline pealinn 2023» oma täpse ja konkreetse tegevuskava eest, mida paljudes teistes linnades ja riikides ei ole. Kuid ma ei saa jätta tähelepanuta kahte asjaolu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles