RAHVASTIK ⟩ Lea Danilson-Järg: räägime meestest ja isadest (1)

Lea Danilson-Järg
, Fookuse rahvastikupoliitika toimetaja
Copy
Fookuse Rahvastiku toimetaja Lea Danilson-Järg.
Fookuse Rahvastiku toimetaja Lea Danilson-Järg. Foto: Eero Vabamägi

Naiste poolt lapse isaks väljavalitud mehed on sellist usaldust valdavalt ka igati väärinud – enamik isasid tegeleb lastega iga päev, tihti kolm või rohkemgi tundi päevas. Kusjuures isadel tuleb töö- ja pereelu ühitamise raskustest tingitud süümepiinu tunda sama sageli kui emadelgi, kirjutab toimetaja Lea Danilson-Järg.

Sel nädalal on Postimehe Fookus isadepäeva lainel. Sestap on jutuks hiljuti toimunud meeste küsitluse tulemused. Kui meediapilti jälgides võib jääda mulje, et parem on olla mees kui naine, siis äsjane uuring seda ei kinnita. Väitega, et Eestis on hea olla mees, nõustus 71 protsenti meestest, ning 75 protsenti naistest leidis, et hea on olla naine. Järelikult on naine olla ehk isegi veidi parem, aga küllap on isemoodi mured mõlemal sool.

Seega on üsna tulutu vaielda, kummal elu raskem või siis privilegeeritum. Kui meeste elu oleks tõesti nii privilegeeritud, nagu osa paistab uskuvat, ei hakkaks kõige hullemad sotsiaalsed pahed ilmtingimata meeste külge ja nende eluküünalgi ei kustuks tunduvalt varem kui naistel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles