Varro Vooglaid: ärge visake häid politseinikke üle parda! (17)

Varro Vooglaid
, SAPTKi juhatuse esimees
Copy
Varro Vooglaid Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks meeleavaldusel Tallinnas Vabaduse väljakul 23. oktoobril.
Varro Vooglaid Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks meeleavaldusel Tallinnas Vabaduse väljakul 23. oktoobril. Foto: Sander Ilvest

Ärgem lubagem koroonakriisis inimlikkusel ja usaldusel kaotsi minna, kirjutab SAPTK juhataja Varro Vooglaid avalikus pöördumises PPA peadirektori Elmar Vaheri ja siseminister Kristian Jaani poole, kutsudes neid mitte panema Eesti riiki ja ühiskonda truult teeninud politseinikke ultimaatumi ette, kus valida on kas vaktsineerimise või elukutse, karjääri ja oma perekonna sissetuleku kaotamise vahel.

Mitmed politseinikud on pöördunud Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) poole palvega saada juriidilist abi, kuna pärast pikka ja laitmatut teenistust ähvardab politsei- ja piirivalveamet (PPA) nad vallandada koroonavaktsineerimisest keeldumise tõttu. Osa neist on saanud teate, et kaotavad töö juba sel nädalal.

Kõik politseinikud, kellega oleme sel teemal suhelnud, on jätnud endast mulje kui headest professionaalidest, kes armastavad oma tööd. Nad tahavad teenistust jätkata, et anda ka edaspidi oma panus meie riigi toimimisse ja meie ühiskonna turvalisuse tagamisse. Nende kõrvaleheitmine pelgalt selle pärast, et nad soovivad kasutada oma põhiseaduslikku õigust keelduda medikamentidest, mille manustamist nad ei pea oma tervislikust seisundist tulenevalt vajalikuks, riivab valusalt mitte ainult nende, vaid ka minu ja paljude teiste Eesti Vabariigi kodanike õiglustunnet.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles