Sergei Metlev: millal lõpetame Kremli propagandakäe silitamise? (6)

Sergei Metlev
, kolumnist
Copy
Sergei Metlev, kolumnist, Eesti Mälu Instituudi juhatuse liige
Sergei Metlev, kolumnist, Eesti Mälu Instituudi juhatuse liige Foto: Marko Poolamets

Siseriikliku väärtuskonflikti ja koroonaajastu segaduses oleme unustanud kui haavatavad me oleme Vene meediaarmee ees, kirjutab kolumnist Sergei Metlev.

Ükskõik millist Eesti avaliku võimu usaldusuuringut te ka ei vaataks, vastu vaatavad käärid – eestlased usaldavad riiki venelastest rohkem. Vene meedia koos kohaliku agentuuriga on venekeelseid inimesi 30 aastat mõõdukal tulel hoidnud. Põhimotiiv on see, et Eesti kavatsused nende suhtes on alati pahatahtlikud ning õige viis sellega toime tulla on kanda taskus prisket rusikat. Ära usalda. Ära kuula. Ära ürita mõista.

Osa on sellest nõiaringist välja saanud, osa distantseerub poliitilisest elust ja muutub malbemaks. Noortel on Eestist (vana)vanematega võrreldes üldse teine ettekujutus, sest neile pole langenud nõukogude nostalgia pitsat. Eesti ühiskonna integratsioonimonitooringute põhjal võib järeldada, et ligikaudu pool venekeelsest elanikkonnast viibib füüsiliselt Eestis, ent mentaalselt pigem mujal. Jututeemad, põhiväärtused, maailma mõtestamise viis on laenatud keskmise suurusega Venemaa linnalt.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles