Jürgen Ligi: vabaduse patoloogia (23)

Jürgen Ligi
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Tairo Lutter

Meil tuleks nüüd vastastikusele heatahtlikkusele kutsumised jätta mõneks teiseks korraks ja mõnele muule teemale kui mittevaktsineerimine. Selles pole midagi süütut ja meeldida püüdmised pole enamasti kuidagi abiks. Ei ole ka mingit sümmeetriat, kaht «poolt», agressioon ei ole siin olnud kuidagi vastastistikune. On vähemus, kes laiskusest, rumalusest või egoismist seisab vastu ühisele huvile epideemia peatada. Selle vähemuse, mitte kellegi teise suhtumise tagajärg on rohkem piinu kui patsiendid, omaksed ja meedikud taluda tohiksid, kirjutab riigikogu liige Jürgen Ligi (Reformierakond).

Vabaduse väljaku vastumeeleavaldus ei toimunud vabaduse, vaid vangistuse toetuseks. Kaitsmatute inimeste kogunemine ja vaktsineerimisest keelduma veenmine saavad vabadusele kaasa tuua ainult piiramisi. Aga vaimne vangistus, mida otsimas käidi, ei ole kuidagi parem. Kuuluvus- ja tunnustusvajadus, mida nii rahuldati, asuvad küll inimvajaduse püramiidi tipus, aga nende teenimise viis on madal ja lõhub turvalisust, mis on vajaduste vundament ja ühine hüve.

Ainuüksi selle usuliikumise juhtide isikud ja motiivid ilmestavad, miks keegi ei saa nuriseda teiste pahameele peale, kui ei käitu ise vastutusvõimelise täiskasvanuna. See pahameel on olnud ka vaoshoitud võrreldes ülesköetusega sektis endas ja mitmekihilise ohuga, mida nende liikumine ja jäigastumine kätkeb.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles