Martin Tikk: mõrv Narvas pole vähem tähtis

Martin Tikk
, kolumnist
Copy
Martin Tikk
Martin Tikk Foto: Erakogu

Igasugust kuritegu tuleb käsitleda võrdselt tõsiselt, sõltumata sellest, kus see on toime pandud ja kui sageli seda tüüpi kuritegusid toimub. Sealhulgas on võrdväärselt oluline ka linna kui kogukonna nulltolerants ja hukkamõist kuritegevusele ning turvalisuse riivamisele, kirjutab kolumnist Martin Tikk. 

Ida-Viru linnades on toime pandud kuriteo teated tihtipeale kohalike ajalehtede servadel, väiksemaid seadusrikkumisi pole mainitud, kuna on üldjuhul sedavõrd igapäevased. Tartlasena on meeles, kuidas pea igast tõsisemast kuriteost räägitakse põhjalikult nii meedias kriminurgas ja arvamusveergudel kui ka linnapildis.

Turvalist elukeskkonda pole võimalik luua vaid politsei ressursside suurendamisega piirkonnas. Ohutumad linnad ja külad sünnivad planeerijate, arhitektide, ametnike, politsei ja linlaste järjepidevas koostöös.

Pea iga kahe nädala tagant toimub ainuüksi mu enda kodutänaval kuritegu, millest saab ajaleheveerult lugeda. Paljudel juhtudel reageerib juhuslik möödakäija või klient ning aitab kuritegu ära hoida või kurjategijat kinni püüa. Vaprust on näidanud paljud müüjad.

Kas Ida-Virumaa linnades liikudes peaks hirmu tundma? Seda küsitakse sageli, kui on plaanis mujalt siiakanti tulla. Eks siinkandis näeb õhtuti rohkem sõnelevaid inimesi tänavatel, samas ka rohkem politseiautosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles