Koit Kaskel: rakenduskõrgkoolide teadusrahastus – muna või kana

Koit Kaskel
, Eesti Lennuakadeemia rektor, Rakenduskõrgkoolide Rektorite Nõukogu esimees
Copy
Koit Kaskel, Eesti Lennuakadeemia rektor, Rakenduskõrgkoolide Rektorite Nõukogu (RKRN) esimees
Koit Kaskel, Eesti Lennuakadeemia rektor, Rakenduskõrgkoolide Rektorite Nõukogu (RKRN) esimees Foto: Erakogu

Rakenduskõrgkoolid pakuvad ühiskonnale innovaatilisi lahendusi. Nende teadus- ning arendustöö maht võiks olla märksa suurem, kuid selleks on vaja täiendavat baasrahastust, kirjutab Eesti Lennuakadeemia rektor, Rakenduskõrgkoolide Rektorite Nõukogu esimees Koit Kaskel.

Rakenduskõrgkoolid (RAKid) korraldasid 19. oktoobril taas visioonipäeva, kus oli teemaks tuleviku elukeskkond ning kus räägiti RAKides toimuvast teadus-arendustegevusest (TA). Teema on aktuaalne, kuna TA moodustab igas kõrgkoolis õppetöö kõrval mündi teise külje ja toob ühiskonnale palju kasu.

RAKid on aktiivsed näiteks sellistes valdkondades nagu mehitamata lennundusega seotud teenused, tervishoid, tark tootedisain ja ringmajandus, uued juhtimiskäsitlused ning julgeolek, arhitektide ja moeloojate koostöös sündiv ruum jpm. Ühiskonna teenimisel ongi homsed lahendused rakenduskõrgkoolide üks peamine tegevussuund. Seetõttu oleks RAKide teadusarenduse stabiilsemale rahalisele alusele seadmisest riigil palju võita. Kuidas saaks rakenduskõrgkoolide innovaatilist teadus- ja arendustegevust rohkem pildile?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles