Peeter Volkonski: Kaval-Martin ja Vana-Mägi (45)

Peeter Volkonski
Copy
Peeter Volkonski uurib pärimusmuusika aida loengusarjas "Volk tahab teda", kas valge mees võib mõista bluesi?
Peeter Volkonski uurib pärimusmuusika aida loengusarjas "Volk tahab teda", kas valge mees võib mõista bluesi? Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Mingit sissejuhatust pole tarvis. Muidugi ei meeldi mulle need nn tühistamised, millest Mäxi puhul räägitakse. Ausalt öeldes ei tea isegi, mis mind rohkem häirib, kas need jutud või see soust, millesse Mäx on lasknud ennast mässida, kirjutab Peeter Volkonski.

Aga olgu. Hakkasin hoopis mõtlema, miks neli aastat tagasi toimunud meeleavaldusele Rail Balticu peatamiseks planeeritud kujul, kus Mäx samuti «Koitu» laulis, kogunes kahetsusväärselt vähe inimesi. Ometi räägiti seal loogilist ning põhjendatud juttu. Nüüdsele vastutustundetule miitingule, kus aeti jura ja tehti kohati isegi kuritegelikke üleskutseid, kogunes huvilisi aga lausa häbiväärselt palju.

Asi ei ole selles, et inimesed nii hirmsasti ise mingis umbluunäljas oleksid, asi on selles, kuidas seda umbluud neile osavalt pähe osatakse määrida. Nelja aasta eest võis EKRE ju rääkida, et nad on Rail Balticu vastu (nad on sõnades seda senini, kuigi teinud pole kärbsepesagi), oma propagandamasinat nad aga meeleavalduse heaks täiel tuuril käima ei lükanud, sest tegelikult ei huvita see asi neid üldse.

Kommentaarid (45)
Copy
Tagasi üles