Priit Sibul: valitsus lööb laste ja vanemate vahele kiilu (5)

Priit Sibul
, riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Priit Sibul.
Priit Sibul. Foto: Mihkel Maripuu

Opositsioonipoliitikule on valitsuse otsused alati küsitavad. Kuid neljapäeval ületati minu jaoks igasugused piirid ja neid otsuseid võtan mitte töiselt, vaid isiklikult. Sisuliselt läks valitsus laste sundvaktsineerimise teed. See on häbiväärselt vaenulik mulle kui viie lapse isale, tekitades trotsi, viha ja jõuetust, kirjutab riigikogu liige Priit Sibul (Isamaa).

Meile on alates koroonakriisi algusest korratud, et me usaldaks teadlasi. Olen koroonapandeemia vältel jälginud seda, mida räägib Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ning mida räägivad meie teadusnõukoja liikmed. Näiteks Irja Lutsar kirjutas suvel sotsiaalmeedias, et laste vaktsineerimise individuaalne kasu neile on suhteliselt väike. Samuti on vaktsiinide kõrvamõjusid noorematel inimestel rohkem kui vanematel inimestel. Maailma Terviseorganisatsioon ütleb, et koroonavaktsiinide kohta puudub piisavalt andmeid, et nad saaksid anda üldise soovituse lapsi vaktsineerida. WHO sõnul võiks seda teha siis, kui nad kuuluvad mingil põhjusel riskirühma.

Üks põhjus, miks Eesti on hea koht laste kasvatamiseks, seisneb põhimõttes, et lastega seotud otsused tehakse laste põhimõttel, et alati tuleb esmalt lähtuda lapse enda huvidest. Hetkel aga tundub, et laste vaktsineerima survestamine tuleneb ennekõike valitsuse meeleheitlikust sammust varjamaks enda seniseid tegematajätmisi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles