Mateusz Morawiecki: Euroopa rahvad on Brüsseli institutsioonide ees ülimuslikud (8)

Mateusz Morawiecki
, Poola peaminister
Copy
Mateusz Morawiecki
Mateusz Morawiecki Foto: Adam Guz

Põhiseaduslik pluralism peab jääma reegliks, mis säilitab tasakaalu erinevate riigisiseste ja Euroopa õigussüsteemide vahel, kirjutab Poola peaminister Mateusz Morawiecki.

Euroopa Liit on praegu raskes olukorras. Maadleme endiselt pandeemia uute lainetega. Alles alustame oma majanduse ülesehitamise protsessi pärast majanduselu piiramist. Rekonstrueerimisfondi pole me veel lõplikult rakendama hakanud ja silmapiiril oli energiakriisi oht. Kõrgemad gaasihinnad mõjuvad tavakodanike rahakotile. Esimest korda Euroopa sõjajärgses ajaloos ei saa järeltulevad põlvkonnad olla kindlad, et kingime neile parema tuleviku.

Surve Euroopale kasvab. Venemaa kasutab gaasiväljapressimist, et sundida üksikuid riike tegema oma huvide realiseerimist soodustavaid otsuseid. ELi idapiiril seisavad Poola, Leedu ja Läti iga päev silmitsi Valgevene provokatsioonide ja üha suureneva illegaalse migratsioonilainega. Lisaks kogeme nihkeid globaalsel malelaual: USA vaatab oma senist strateegiat üle ning tema asemele tahavad astuda teised suurriikideks pürgivad riigid.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles