Norralasest vaimulik: lõpetage apartheidisüsteem! (14)

Magne Mölster
, Saku Toomase koguduse õpetaja
Copy
Foto: Erakogu

Kuna koroonaolukord pole kiita, on arusaadav, et valitsus uurib erinevaid võimalusi, kuidas nakatumislainet alla suruda. Vaatan seda olukorda oma prillidega – vaimuliku ja norralasena, kirjutab Saku Toomase koguduse õpetaja Magne Mölster.

Kui lapsed põevad koroona läbi, teevad nad seda enamasti väga kergelt, ja sellest läbipõdemisest võib isegi olla kasu, kui hiljem tuleb mingi tõsisem pandeemia maailma. Nii juhtus näiteks Hispaania haiguse puhul: Norras suri selle haiguse tõttu kõige rohkem saami rahvast. Miks? Põhiteooria on see, et nemad polnud eriti läbi põdenud varasemaid pandeemiaid. Imuunsüsteem polnud ette valmistatud. Pigem laskem lastel põdeda kergelt koroona läbi, kui mõni aasta hiljem saada mingi tõsisem haiguse endale. Seda enam, kui uuringud koroonavaktsiinide pikaajaliste kõrvalmõjude kohta on veel tegemata.

Eestis on hoopis olnud pigem vaikus vaktsiinide võimalike kõrvalmõjude kohta. Ma arvan, et paljud inimesed tunnevad ära Nõukogude Liidu informatsioonivoolu, mida ei saanud usaldada.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles