VASTULAUSE Martin Mölder: küsitlustulemused ei ole kallutatud (9)

Martin Mölder
, politoloog
Copy
Rein Lang Kuku raadio saates Olukorrast ajakirjanduses.
Rein Lang Kuku raadio saates Olukorrast ajakirjanduses. Foto: Tairo Lutter

Rein Langi vihje raadiosaates «Olukorrast ajakirjanduses», justkui toimuks Eestis teatud poliitikute ja küsitlusfirmade kokkumäng valimistulemuste kallutamiseks, on alusetu ja sügavalt pahatahtlik, kirjutab politoloog Martin Mölder. 

See, kuidas teadmatusest sünnib absurdsusi, on ilmselt meile kõigile tuttav ning eriti sage on taoline nähtus poliitikaga kokkupuutvas maailmas, kus võim, poliitilised eelistused ja emotsioonid võistlevad üksteisega, et ratsionaalsust uinutada.

Üks selliseid momente leidis aset esmaspäevases raadiosaates «Olukorrast ajakirjanduses», kus teemaks oli erakondade toetus ning just lõppenud kohalikud valimised. Rein Lang, üks selle saate juhtidest, juhatas teema sisse viitega Austriale, kus hiljuti kerkisid üles süüdistused endise kantsleri Sebastian Kurzi suunas, mis puudutasid tema väidetavat seotust küsitlusuuringute tulemuste võltsimise ja nendega valijate arvamuse manipuleerimisega. Selle taustal rõhutatult öeldud täiendus, et igasugune paralleel Eestiga selgelt puudub, pidi ilmselgelt tähendama vastupidist.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles