Kaupo Kutsar: kas KOV-valimistel tõstetakse pensione?

, Põllumees (valimisliit Valga 2.1)
Copy
Foto: Marko Saarm

Huvitaval kombel lubab mõni poliitik valijatega kohtumisel pensioni tõsta. Siinkohal tahan juhtida tähelepanu, et praegused valimised on kohaliku omavalitsuse valimised ja ükski erakond vallavalitsuses pensioni ei tõsta. Pensioni tõstmist saab lubada järgmiste valimiste ajal 2023. aastal. Seega on nendel valimistel pensionitõusu lubamine rahvale valetamine, kirjutab põllumees ja valimisliit Valga 2.1 liige Kaupo Kutsar. 

Tõenäoliselt oleks ka ülejäänud Eesti inimestel huvitav teada, et keskerakondlik linnavalitsus on ainult Tallinnas maksnud aastaid pensionäridele 125 eurot aastas sünnipäevatoetust. Selline pensionäridel vahe tegemine meie väikeses riigis on olnud väga ebaõiglane.

Õiglane oleks ühesugune pensionipoliitika terves riigis, sest kuidas on Kagu-Eesti pensionär Eestile vähem oluline kui pealinna pensionär. Selline ainult Tallinna pensionäridele 125 euro maksmine on loonud olukorra, kus 1/3 Eesti pensionäridest saab kõrgemat toetust, ja ülejäänud pensionärid, kes ei ela pealinnas, seda ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles