Keskkonnaamet: Vana-Koiola järve kinnikasvamise peamine põhjus ei ole hooldekodu reovesi (1)

Erik Kosenkranius
, Keskkonnaameti peadirektori asetäitja keskkonnakasutuse alal
Copy
Imekaunis Vana-Koiola järv keset suurt suve on justkui suplemiseks loodud. Tegelikult on veekogu halvas seisundis.
Imekaunis Vana-Koiola järv keset suurt suve on justkui suplemiseks loodud. Tegelikult on veekogu halvas seisundis. Foto: Erakogu

2. oktoobril ilmus Postimehes Priit Pulleritsu lugu «Endine tippsportlane murdis looduse kaitsel tippametnike müüri». Kuna loo ettevalmistamisel ei küsitud keskkonnaametilt kommentaare loos esitatud hinnangutele ameti tegevuse kohta ning artiklis esines ka valeväiteid, vajab Vana-Koiola järve veekvaliteedi teema kindlasti selgitust.

Oleme nõus artiklis toodud väitega, et Vana-Koiola järv on halvas seisundis. Paraku on kesise või halva kvaliteediga ligi pool Eesti veekogudest, seega pole Vana-Koiola kahjuks silmatorkav erand. Paratamatult muutub vee kvaliteet eriti halvaks ja selle reostus nähtavaks kuumal suvel, kui veekogu õitseb. Eriti selgelt oli see protsess näha selle aasta kuumal suvel nii Vana-Koiolas kui ka teistes veekogudes.

Nii kurb, kui see ka ei ole, on järvede kinni kasvamine pöördumatu looduslik protsess, mida pikas perspektiivis on võimatu ära hoida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles