Aarne Seppel: valitsus kahe heinakuhja vahel (5)

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Aarne Seppel
Aarne Seppel Foto: Madis Veltman

Veel on Eesti valitsuserakondade toetus kõrgem kui eelmise valitsuse madalhetkedel, kuid trend on selgelt alla. Reformierakond on kukkunud enam kui kümne protsendi võrra. Keskerakond suvega kosus, kuid endiselt jääb reiting alla 20 protsendi.

Kevadel tundus, et koroonakriisi kontekstis toimus valitsusvahetus halvimal ajal. Kiiret reageerimist nõudvad hetked Harjumaal ja Ida-Virumaal jäid tähelepanuta ning haiglakohtade hõivatus tõusis kiiresti ligi kaks korda. Reaktsioon tuli, piirangud mõjusid ja jaanipäevaks oli viiruseolukord mulluse septembriga võrreldavas madalseisus.

Tulevik tundus ettevaatlikult optimistlik. Paraku jäi suurema tähelepanuta paar aspekti: kaarte segasid uued, oluliselt nakkavamad viirusetüved, mis muutsid karjaimmuunsuse saavutamise võimatuks. Kuni jaanipäevani tehti esimesi vaktsiinisüste keskmiselt 25 000 nädalas. Augusti alguses ligi 20 000 esimest süsti nädalas, sealt alates on iga nädal tehtud esimesi süste eelmisest nädalast vähem. Möödunud nädalal vähem kui 5000. (Toim. – algses tekstis oli alla 3000, aga tegelikult oli esmakordselt vaktsineeritute arv mõnevõrra suurem, sest on olemas ühedoosiline vaktsiin ja läbipõdenud inimesed saavadki ühe süsti.)

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles