Visaduse musternäide

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman
Rain Veideman Foto: SCANPIX

Kui Eesti korvpallikoondise 20-aastane tagamees Rain Veideman esmaspäeva hommikul Saksamaale sõitis, et liituda sealse meistriliiga keskmiku Bayreuthiga, valitses ta hinges peale ootusärevuse ka mure.

Ta ei teadnud, kuidas reageerivad pedantse Saksamaa tohtrid tema tavapärasest eristuvale vasakule jalale. Kaasasündinud närvikahjustuse tõttu teisest peenemaks jäänud jalg võis sealseid tohtreid ehmatada.

Veideman ise pole kunagi kahelnud, et suudab kõrgel tasemel mängida. Selle nimel on ta valmis treeningutel ennastunustavalt rabama. Ega asjata nimeta Veidemaniga töötanud treenerid teda kohusetundlikuks ja üdini professionaalseks spordimeheks.

Kuid visadus viib sihile ja aitab ületada ka esmapilgul ületamatuna näivaid karisid. Saksamaa arstid kuulutasid Veidemani mängukõlblikuks ja täna saab ta teel korvpallitippu astuda uuele rajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles