Gaspar Šabad: Nõmme keskusel on potentsiaal areneda liiklussõlmest atraktiivseks sihtkohaks (1)

Gaspar Šabad
, Reformierakonna kandidaat Nõmmel, Nõmme linnaosavolikogu liige
Copy
Nõmme keskus
Nõmme keskus Foto: Mihkel Maripuu

Nõmme keskus võiks olla tallinlastele umbes samasuguseks kohaks nagu praegu Telliskivi loomelinnak, kirjutab Reformierakonna kandidaat Nõmmel Gaspar Šabad.

Hiljuti võttis Tallinna Linnavolikogu vastu pikalt venima jäänud Nõmme üldplaneeringu, mille põhjal kujundatakse lähitulevikus linnaruumi, kus nõmmekad igapäevaselt elavad ja toimetavad. Linnaosa tervikliku arengu seisukohast on aga esmatähtis see, et Nõmme keskus areneks praegusest õnnetust liiklussõlmest orgaaniliseks ja inimsõbralikuks keskuseks, mis oleks atraktiivne kohalikele, aga kutsuks siia inimesi ka teistest linnaosadest. Oma praegusel kujul on Nõmme keskus ilmetu vahepeatus ja raisatud potentsiaal.

Asumikeskuste tihendamise võimaldamine ongi Nõmme üldplaneeringus enim kõneainet tekitanud, sest see on linnaosa arengu seisukohast kahtlemata prioriteet. Asumikeskuste tihendamiseks on muuhulgas planeeritud, et uute elamuhoonete puhul peaks esimesel korrusel asuma äripinnad, mis teeks hoonestuse funktsionaalsuse mitmekesisemaks. Inimkeeli öeldes: kortermajade esimestel korrustel saaksid endale koha sisse võtta ärid, mis tooks tänavatele elu ja inimesed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles