Kadri Tammepuu: koroonajuhtimise uuendamine annab Kiigele hingetõmbeaja (1)

Kadri Tammepuu
, Postimehe ajakirjanik
Copy
Postimehe ajakirjanik Kadri Tammepuu
Postimehe ajakirjanik Kadri Tammepuu Foto: Eero Vabamägi

Koroonavõitluse juhtimine on saanud palju kriitikat ja nüüd lõpuks on käsuliinid põhjalikult ümber kujundatud. Uus struktuur on vastutuse osas konkreetsem, kuid annab taas võimaluse vabandada, et andke aega atra seada, kirjutab ajakirjanik Kadri Tammepuu.

Põhjaliku uuenduskuuri läbinud Covid-19 vastase tegevuse juhtimine tõstab rambivalgusesse sotsiaalministrid Tanel Kiige ja Signe Riisalo, kantsler Maarjo Mändmaa ja haigekassa juhi Rain Laane. Lähitulevik näitab, kas värske veri lisab hoogu kriisist kiiremaks väljumiseks või jäävad koroonapiirangud veel pikalt kehtima.

Septembri eelviimasel päeval allkirjastasid sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ning töö- ja terviseminister Tanel Kiik käskkirja, millega muudeti Covid-19 vastase tegevuse otsustuspuu loogilisemaks. Kui varem piirdus strateegia loomine vaid endise terviseala asekantsleri Maris Jesse tasemega ning vastava töörühma liikmeteks olid erinevate asutuste ametnikud ja arstid, siis edaspidi kuulub Covid-19 juhtrühma kogu sotsiaalministeeriumi tippjuhtkond: mõlemad ministrid, kantsler, kõik neli asekantslerit ja finants- ning õigusosakonna juhatajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles