Ove Sander: neli soovitust valitsusele? (1)

Ove Sander
, sotsiaalministeeriumi peakaplan
Copy
Ove Sander usupuhastuspüha missal Toomkirikus 31.10.2020
Ove Sander usupuhastuspüha missal Toomkirikus 31.10.2020 Foto: Konstantin Sednev

Eelmisel nädalal avalikustatud koroonapöördumises esitati valitsusele neli soovitust, mis puudutavad muuhulgas laste vaktsineerimist ja koroonapiiranguid. Paraku midagi uut ja asjalikku nendes ei ole ja kogu ettevõtmine jätab mulje, et pöördumine on kirjutatud pöördumise enda pärast, kirjutab sotsiaalministeeriumi peakaplan Ove Sander.

Kuivõrd avalike pöördumiste – kõnealuseks tekstiks on läinudkolmapäevane koroonapöördumine – üks eesmärk on tekitada resonantsi diskuteeritavatel teemadel nii ühiskonnas kui ka seotud institutsioonides, tundus sõna sekka ütlemine põhjendatud. Ühelt poolt täiesti tavalise Eesti inimesena, teiselt poolt sotsiaalministeeriumi ametnikuna, kellel oli võimalik osaleda ministeeriumi kriisijuhtimise töörühmas päris algusest peale.

Et aga pöördumise korpus, mis sisaldab jõulisi väiteid demokraatia ja selle piiramise, valitsuse tegevuse, ühiskonna toimimise, teadusuuringute jms kohta, nõuaks pikemat käsitlust, piirdun vaid pöördumise lõpus valitsusele antud nelja soovitusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles